miercuri, 30 decembrie 2009

Beius:Revelion cu focuri de artificii!


Si anul acesta Primaria municipiului pregateste revelionul in Piata Samuil Vulcan.Alaturi de ADRIAN DOMOCOS, primarul municipiului vor fi prezenti membri ai executivului local unde beiusenii vor fi serviti cu sampanie.

Beius: Cel mai mic municipiu din tara noastra!


Potrivit datelor INS populatia Romaniei era de 21,529 milioane locuitori la inceputul acestui an, in scadere cu 0,19% fata de 1 ianuarie 2007, cand populatia Romaniei era de 21,57 milioane persoane. La inceputul acestui an, Romania avea 10,491 milioane de barbati si 11,038 milioane de femei. Varsta medie a populatiei Romaniei se ridica la 39,1 ani (37,7 ani la populatia masculina si 40,5 ani la cea feminina).
Locuitorii din mediul rural sunt, in medie, cu 1,4 ani mai varstnici decat cei din zona urbana. Datele statistice mai arata ca, in mediul urban locuiau 11,872 milioane de persoane, reprezentand peste jumatate din populatia tarii (55,1%).
Din cele 320 de municipii si orase, 85,6% aveau o populatie sub 50.000 locuitori (32,5% din populatia urbana). Populatia oraselor mari cu peste 100.000 locuitori, desi in scadere, reprezinta 54,3% din populatia urbana si 30% din totalul populatiei. In Capitala, locuiau cu acte in regula 1,944 milioane de locuitori la 1 ianuarie, respectiv 16,4% din populatia urbana si 9% din populatia tarii. Spre deosebire, cel mai mic municipiu, Beius din judetul Bihor, avea 11.141 de locuitori.
La inceputul anului, in mediul rural locuiau 9,656 milioane de romani, reprezentand 44,9% din populatia tarii. Marimea medie a unei comune a fost de 3.381 de locuitori. Comuna cea mai mare era Holboca (judetul Iasi) cu 12.701 de locuitori si cea mai mica Brebu-Nou (judetul Caras-Severin) cu 138 de locuitori.
Potrivit statisticilor intocmite de Organizatia Natiunilor Unite (ONU), la 1 iulie 2008, populatia globului era de 6,67 miliarde de persoane. Anul 1974 a fost proclamat de ONU drept “Anul International al Populatiei”, iar la Conferinta Mondiala a Populatiei, care s-a desfasurat in august la Bucuresti, ziua de 11 iulie a fost aleasa ca Ziua Mondiala a Populatiei.

SURSA FOTOGRAFIE: www.hartaturistului.com

marți, 29 decembrie 2009

Beius: Sensul giratoriu plin de gropi!




La nici o luna de zile de la inaugararea sensului giratoriu, acesta este plin de gropi.Traficul greoi si intens ingreuneaza de la o zi, la alta circulatia din intersectia "peloni". Autoritatile locale ar trebui sa ia masuri pentru acoperirea gropilor deorece este una din intersectiile importante, care fluidizeaza circulatia.
Sa fie si la Beius ca si in tara?

luni, 28 decembrie 2009

Karateka beiuseni pe podium!

La sfârşitul celei de-a doua decade a lunii, la Braşov s-a desfăşurat Campionatul Naţional de Ashihara Karate (proba de kata juniori). La competiţie au participat peste o sută de sportivi din toată ţara, Beiuşul fiind reprezentat de cinci sportivi.

Sensei Gheorghe Toderici, antrenorul de ashihara karate de la Beiuş, a reuşit să formeze o redutabilă echipa de luptători. După cele două titluri continentale obţinute cu o lună în urmă, în competiţia seniorilor, obiectivul pentru Naţionalele de la Braşov era să egaleze măcar rezultatele menţionate.
La Braşov, sportivii beiuşeni au obţinut două medalii de aur şi una de argint. Pe prima treaptă a podiumului au urcat Anamaria Paragină, la categoria (-18 ani) şi Teofil Herghelegiu (-12 ani), în timp ce Paul Ciupa a câştigat argintul în întrecerea juniorilor sub 16 ani. Sensei Ghiţă Toderici, campion european şi medaliat cu bronz la Mondialele din acest an, este mulţumit de prestaţiile din 2009 ale tinerilor săi elevi şi a anunţat că aceştia vor lua o binemeritată vacanţă, urmând ca imediat după Anul Nou să reia antrenamentele şi... asaltul spre medalii.
sursa: ziarul CRISANA

Accidentele de Craciun au devenit o "traditie"!

Accident cu 12 victime pe DN 76
Un teribil accident s-a consumat duminică dimineaţă, pe DN 76, între localităţile Grădinari şi Drăgăneşti.
secvente video

Evenimentul rutier s-a produs duminică, în jurul orei 5:30, trei maşini fiind implicate, a informat ofiţerul de serviciu de la Poliţia Rutieră.

Accidentul s-a soldat cu nu mai puţin de 12 victime, dintre care două ar fi suferit leziuni mai grave, a relatat aceeaşi sursă. Echipaje medicale multiple de urgenţă au acordat ajutor medical victimelor, la faţa locului, după care le-au asistat până la spital, însă câteva dintre persoanele implicate, ce nu au suferit răni grave nu vor rămâne la spital, a opinat ofiţerul de la Rutieră.
Ciudat

Şeful Poliţiei Rutiere, comisarul-şef Dorin Sava, care s-a ocupat personal de cercetarea accidentului, a relatat că o maşină Peugeot, cu şofer şi patru pasageri, se întorcea din Spania şi rula spre direcţia Ştei. Din sens opus venea o maşină Kia, care transporta patru pasageri, iar în spatele acesteia, circula un alt autoturism, un Volkswagen, cu un pasager în dreapta şoferului şi un altul, pe bancheta din spate.
La un moment dat, din cauze încă nestabilite de către poliţişti, Peugeot a intrat pe contrasens şi s-a izbit cu roata din faţă-stânga de Kia, după care s-a rotit şi a lovit şi VW care venea tot din sens opus, în spatele maşinii Kia, a detaliat comisarul-şef Sava.

În accident au fost implicaţi 13 bihoreni (nouă bărbaţi şi patru femei, cu vârsta între 16 – 28 ani), dar unul a plecat acasă fiindcă a scăpat nevătămat. Doi din cei 12 răniţi au fost duşi după primul ajutor medical la Spitalul din Beiuş, dar probabil mâine vor fi externaţi fiindcă nu au fost grav răniţi, a spus Sava. Ceilalţi 10 oameni au fost aduşi la Spitalul Judeţean din Oradea, doi dintre ei suferind leziuni mai grave, care însă nu le pune viaţa în pericol, a mai relatat şeful Poliţiei Rutiere.

Otilia Şandor sursa: www.bihon.ro

duminică, 27 decembrie 2009

"DAR DE NUNTA", o reusita deplina!-concursul organizat de www.nunti-beius.ro si radio PROMPT Beius 96,4 Fm s-a bucurat de un real succes

Sfanta zi de Craciun a fost motiv de bucurie si sarbatoare pentru toti crestinii . Ce poate fi mai frumos decat sa oferi daruri intr-o asemenea zi ? La sediul Radio Prompt a fost un motiv in plus de sarbatoare . A sosit si ziua cea mare pentru cei inscrisi in concursul Dar de nunta organizat de www.nunti-beius.ro si Radio Prompt Beius deoarece a avut loc tragerea la sorti a castigatorilor. 24 perechi si-au manifestat dorinta de a participa la concurs , insa 8 au fost respinse deoarece nu au indeplinit conditiile impuse de concurs desi aceste conditii au fost prezentate destul de clar atat la radio PROMPT, cat si pe site-ul www.nunti-beius.ro . In final au ramas 16 perechi care cu siguranta asteapta acum cu mari emotii tragerea la sorti si premiul cel mare –decoratiuni pentru nunta in valoare de 2500lei, plus inca doua premii.
Chiar daca nu toti cei care au fost inscrisi sau aflat de fata suntem convinsi ca toti, si cei de acasa, au asteptat cu nerabdare acest moment. Toate biletele au fost puse intr-un bol, o fetita IULIA, a extras perechea castigatoare dar si alte 2 premii . Tinand cont ca a fost o zi speciala 25 decembrie(nasterea mantuitorului nostru ISUS HRISTOS), www.nunti-beius.ro a decis sa-i recompenseze pe toti participantii cu o oferta speciala de sarbatori, asadar in final toti se vor putea considera castigatori.

INCEPEM CU PREMIUL III
Extragerea biletului perechii castigatoare a premiului III, premiu care consta in buchet de mireasa si servetele personalizate cu numele mirilor si data nuntii.
Urmeaza primele momente de suspans, Iulia, fetita desemnata extrage primul bilet in care este scris numele ultimilor inscrisi in concurs.

PREMIUL II

Pentru locul II premiul consta in décor masa mirilor cu perdele lumini si drapaje, intrare sala, decorat cu arcada luminoasa si stalpi cu flori si servetele personalizate cu numele mirilor si data nuntii.



PREMIUL I

Extragerea perechii castigatoare a marelui premiu
–decoratiuni pentru nunta in valoare de 2500lei.

Pe aceasta cale aducem multumiri colectivului Radio Prompt Beius: Tzucu Luscan, Costel Fofiu, Ionel Goina, Ruxandra Domocos, Cristina Tinca, de asemenea tuturor participantilor si colaboratorilor,Revistei PUBLISTART Beius si siteului www.tarabeiusului.ro.

miercuri, 23 decembrie 2009

Azi, in ajun de Craciun ultima zi de inscriere in concurs!

Va reamintim ca este ultima zi pentru inscrieri in concursul “DAR DE NUNTA” organizat de www.nunti-beius.ro si RADIO PROMPT BEIUS. Profitati de ocazie pentru a va inscrie sau a-i inscrie pe cei dragi, deoarece marele premiu consta in decoratiuni pentru nunta in valoare de 2500lei .
Desemnarea castigatorilor se va face prin tragere la sorti in direct in data de 25 decembrie orele 16.00 la sediul Radio Prompt Beius . Va dorim mult succes!

2 zile, au mai ramas!

Va reamintim ca mai sunt doar 2 zile pana la finalul concursului “DAR DE NUNTA” organizat de www.nunti-beius.ro si RADIO PROMPT BEIUS. Profitati de aceste zile pentru a va inscrie sau a-i inscrie pe cei dragi deoarece marele premiu consta in decoratiuni pentru nunta in valoare de 2500lei .
Desemnarea castigatorilor se va face prin tragere la sorti in direct in data de 25 decembrie orele 16.00 la sediul Radio Prompt Beius . Va dorim mult succes!

marți, 22 decembrie 2009

Dansul pinguinului din Beius, peste 260mii vizualizari pe youtube!

O nunta la strand LAGUNA(SEPT-2008),-celebrul dans al pinguinilor filmat, cu un aparat foto-digital a adunat pe www.youtube.com peste 260.000 de vizualizari...e putin ? e mult?

luni, 21 decembrie 2009

CF BIHORUL BEIUS, a incheiat turul pe 3!


Liga a III-a - Meciurile Etapei 17

Nov 27, 2009 14:00 CS Zlatna
0 - 2
FC Cisnădie
Nov 27, 2009 14:00 FC SESO Campia Turzii
2 - 0
CS FC Zalău
Nov 27, 2009 14:00 CS MARMAŢIA 96
1 - 0
CS Luceafărul Oradea
Nov 27, 2009 14:00 CS SĂNĂTATEA SERVICII PUBLICE Cluj
3 - 0
FC UNIREA Dej
Nov 27, 2009 14:00 CF BIHORUL Beiuş
1 - 3
CSU VOINŢA SIBIU
Nov 27, 2009 14:00 FC ASA UNIREA Ungheni
0 - 0
FC MUNICIPAL AVÂNTUL Reghin
Nov 27, 2009 14:00 AS CF GLORIA 1922 Bistriţa II
2 - 1
AF CS Voinţa Livezile
Nov 27, 2009 14:00 CSM Sebeş
2 - 0
AFC Odorheiu Secuiesc
Nov 27, 2009 14:00 CS GAZ METAN II Mediaş
3 - 1
FC TURUL Micula 2000

*Rezultatele meciurilor pot fi modificate prin hotararile Comisiei de Disciplina.
Clasament

Echipa M V E I Gol +/- Pct
1. CSU VOINŢA SIBIU 17 13 3 1 27-9 18 42
2. FC SESO Campia Turzii 17 11 3 3 28-14 14 36
3. CF BIHORUL Beiuş 17 9 3 5 20-20 0 30
4. FC Cisnădie 17 9 3 5 28-15 13 30
5. FC ASA UNIREA Ungheni 17 6 6 5 25-21 4 24
6. AS CF GLORIA 1922 Bistriţa II 17 7 3 7 32-21 11 24
7. AF CS Voinţa Livezile 17 6 5 6 21-21 0 23
8. CS FC Zalău 17 6 5 6 22-23 -1 23
9. CS SĂNĂTATEA SERVICII PUBLICE Cluj 17 6 4 7 18-24 -6 22
10. FC UNIREA Dej 17 5 7 5 23-22 1 22
11. CSM Sebeş 17 5 6 6 20-21 -1 21
12. CS GAZ METAN II Mediaş 17 5 6 6 21-26 -5 21
13. AFC Odorheiu Secuiesc 17 6 2 9 25-31 -6 20
14. CS Zlatna 17 5 4 8 24-29 -5 19
15. CS MARMAŢIA 96 17 5 4 8 20-31 -11 19
16. CS Luceafărul Oradea 17 4 5 8 18-17 1 17
17. FC TURUL Micula 2000 17 4 2 11 21-40 -19 14
18. FC MUNICIPAL AVÂNTUL Reghin 17 2 7 8 17-25 -8 13

Remus INDREI noul comandant al Poliţiei municipale Beiuş

Comisarul Remus Indrei, cel care a condus Poliţia din Ştei, a câştigat concursul organizat pentru ocuparea postului de şef al Poliţiei municipiului Beiuş. Astfel, Indrei urmează să fie numit în funcţie în locul lui Alin Haniş, după ce acesta din urmă s-a aflat la cârma poliţiei beiuşene timp de câteva luni, ca interimar. Pe de altă parte, postul de la conducerea Poliţiei din Ştei, rămas vacant, urmează la rândul său să fie scos la concurs. Alte două posturi neocupate la vârful poliţiei bihorene sunt cel de adjunct al inspectorului şef al IPJ şi cel de adjunct al şefului Poliţiei municipiului Oradea. Funcţia de adjunct al şefului inspectoratului este liberă după pensionarea lui Cantemir Ursuţa, iar cea din cadrul poliţiei orădene după avansarea comisarului şef Adrian Bucur.

Un motor de 200 de kilowatti a lasat jumatate dintre beiuseni fara apa calda si incalzire!


De cateva zile beiusenii nu se bucura de confortul apei geotermale, datorita defectarii unui motor de 200 de kw.Surse demne de incredere ne au informat ca acesta nu poate fi inlocuit in urmatoarele zile, din pacate TRANSGEX S.A. nedetinand un motor de rezerva pentru a se inlocui.Remedierea defectiunii ar mai putea tine cateva zile.

Beiusul are sens giratoriu!


Vineri 11 decembrie 2009, intersectia "peloni" a devenit primul sens giratoriu din municipiul Beius. La orele amiezii politia a deviat circulatia pe strada Biruintei,Burgundia mica revenind din nou pe Calea Bihorului, facilitand astfel lucrarile de amenajare.
Noul sens giratoriu v-a face mai accesibila intersectia si v-a fluidiza circulatia prin municipiu.

"Partida EDILUL vs.PRIMARIE La Beius :Certati pe masina de gunoi


Primaria Beius a primit 300.000 de euro de pe urma unui proiect european destinat colectarii selective a deseurilor. Fondurile au venit în toamna si municipalitatea beiusana s-a pus pe treaba. A montat pubele si a creat spatii special amenajate pentru ca deseurile din diferite materiale sa fie adunate selectiv. Tot cu fonduri europene, primaria a cumparat si o masina de gunoi în valoare aproape cinci miliarde de lei vechi. Atât de scumpa, fiindca stie sa adune selectiv deseurile menajere. Cu toate acestea, zace în curtea interioara a primariei.

Agentul local de salubritate, Edilul SA, refuza sa lucreze în conditiile impuse de primarie. Cearta risca sa compromita proiectul european. Conducerea firmei de salubritate considera exagerate conditiile impuse de municipalitate pentru utilizarea autogunoierei. Directorul Edilul SA, Petru Jurj, spune ca, daca ar mai angaja cinci oameni care sa lucreze pe masina cea noua, firma de salubritate ar da faliment.

Împotmolirea

De doua luni, Primaria Beius asteapta ziua în care va lansa pe traseu noua autospeciala de gunoi. Nu poate! S-a lovit de reticenta celor de la firma de salubritate. „Totul e pregatit, pubelele sunt, punctele de colectare selectiva la fel, doar cei de la Edilul nu vor sa coopereze”, a spus viceprimarul Gheorghe Costin. Masina de cinci miliarde de lei asteapta ca oamenii sa se lamureasca. „Noi am reusit sa punem la punct proiectul de colectare selectiva într-un timp foarte scurt, dar am vrea sa fie si functional, de aceea i-am propus operatorului local de salubritate sa ia masina cumparata de noi si sa ridice deseurile”, a adaugat vicele. El sustine ca, de doua luni, de când a venit masina, administratia locala e într-o permanenta negociere cu cei de la Edilul SA. Conform indicatiilor primite în proiect, municipalitatea e obligata sa dea „utilajul”, în folosinta, unui operator specializat, iar pentru a lucra cu autospeciala trebuie angajati cinci muncitori. „Ei nu doresc sa faca angajari, deci nu respecta proiectul. Atunci, noi nu putem pune în functiune punctele de colectare selectiva a gunoiului”, a subliniat primarul Adrian Domocos. Problema este ca, desi ar vrea sa puna în aplicare proiectul si sa foloseasca pubelele si containerele noi, primaria risca sa piarda toti banii si masina fiindca firma Edilul o tine pe a ei.

Prea mult

Petru Jurj, directorul firmei Edilul SA, operatorul de salubritate din Beius, aflat în subordinea Consiliului Local Beius, spune ca nu e de acord cu pretentiile celor de la primarie. Omul e nemultumit fiindca actuala administratie se lauda cu ceva ce a initiat fostul primar. „Proiectul colectarii selective a deseurilor a fost demarat în 2006 de primarul de-atunci si, în ciuda tuturor spuselor actualei administratii, Beiusul a fost printre ultimele orase care l-a implementat”, zice directorul Petru Jurj. Se simte frustrat fiindca, pe vremea fostului primar, operatorul de salubritate a fost si el implicat în acest proiect. Însa, dupa alegeri, nu i-au mai spus nimic, pâna a venit masina de gunoi. „Noi nu am aflat decât în urma cu vreo trei saptamâni ca primaria are o masina de gunoi. Nimeni nu luat legatura cu noi înainte”, adauga directorul. Conducerea firmei de salubritate spune ca nu are nimic împotriva proiectului, ba mai mult, i se pare o idee buna, dar cu implementarea se sta mai prost. „Trebuie sa se înteleaga ca noi nu putem sa platim o chirie anuala de 110.000 de lei, mai ales în conditiile în care ei cer si avans”, zice Jurj. Cealalta problema care îl preocupa pe director este obligativitatea de a angaja si plati alti cinci angajati. „Nu pot sa maresc cheltuielile cu 50%, din moment ce eu am zece angajati în total. Nu vom reusi sa supravietuim. Le-am propus celor din primarie sa suporte ei cheltuielile cu salariile sau sa gaseasca o alta sursa de finantare si vom semna contractul”, spune cu jumatate de gura Petru Jurj. Barbatul sustine ca celelalte orase din judet care au primit bani tot în cadrul aceluiasi proiect nu au asemenea conditii pentru firma de salubritate. Mai mult, directorul insista ca, de fapt, nici nu are neaparata nevoie de o alta masina de gunoi. „Cu doar un miliard si jumatate am reusit sa echipez o masina româneasca în asa fel încât poate face fata oricaror cerinte. Nu e la fel de scumpa ca autospeciala primariei, dar garantez ca va face treaba mai buna”, îsi lauda munca Petru Jurj, directorul Edilul SA.

Proiect degeaba

Chiar daca sistemul de colectare selectiva a deseurilor s-ar pune în aplicare si masina-minune ar iesi la lucru, Primaria Beius tot ar mai avea o problema: ce sa faca cu mormanele de hârtie, sticla, plastic sau alte feluri de resturi menajere? „De când subventia pentru materialele reciclate a scazut, multi producatori de ambalaje nu mai recicleaza”, explica Petru Jurj. Singurele materiale cautate si rentabile pentru reciclare sunt electronicele, asta datorita firelor de cupru. „Din moment ce nu avem un punct pentru reciclat materiale, si deseurile colectate selectiv merg la gramada cu celelalte resturi menajere”, încheie directorul Edilul SA. Colectarea selectiva are toate sansele sa ajunga un mare fâs, fiindca, desi are masina ultimul racnet, Primaria Beius nu are infrastructura capabila sa preia, separat sticla, plasticul, hârtia si deseurile menajere. Toti spun despre initiativa ca e buna si frumoasa, dar nimeni nu face nimic pentru a o duce cu un pas mai departe. Deocamdata, e limpede ca administratia a cam pus carul înaintea boilor. Pâna la gasirea unei solutii, punctele de colectare a gunoiului pe categorii stau sub lacat. Ca obiecte de decor. Sa vada lumea ca edilii pot, dar nu stiu. (Laura Breb)

sursa:www.bihor.ghimpele.ro

Concursul anului 2009 la Beius

Intrebare: Unde faceti REVELIONUL 2009/2010 ?

Trecerea dintre ani v-a fi organizata de mai multe localuri din municipiul Beius si anul acesta.Se pare ca cel mai "scump" este restaurantul DESIRA(200 lei/persoana),urmat de EUROPA(170 lei/persoana),PRINCIPESA MARGARETA(120 lei/persoana),
CLUB TORNADO(85 lei) etc, oferta este destul de diversificata si anul acesta.
Primaria municipiului v-a organiza in "buricul municipiului" traditionalul foc de artificii de revelion unde pot veni toti beiusenii si oaspetii lor din alte localitati.