luni, 29 noiembrie 2010

Beiuş:Şirul înfrângerilor continuă pentru CF Bihorul !



Doar de o singură repriză au avut nevoie simerienii de la CFR pentru a tranşa vineri disputa cu CF Bihorul Beiuş. Nu mai puţin de patru goluri au încasat beiuşenii în 36 de minute, după care gazdele au oprit motoarele, menajându-şi adversarii şi aşa umiliţi în ultimul hal.

Făgărăşanu (5), Riviş (13), Pepenar (15, 36) au fost autorii golurilor echipei CFR Simeria, echipa gazdă urcând pe locul 8, în timp ce CF Bihorul Beiuş şi-a menţinut poziţia a 13-a, prima deasupra locului retrogradabil ocupat de Nuova Mama Mia Becicherecu Mic, aflată la un punct diferenţă.

În continuare pe primul loc în seria a V-a se află Luceafărul Oradea, care vineri a stat. Diferenţa dintre ea şi Corvinul Hunedoara s-a redus la doar 5 puncte, în situaţia în care echipa orădeană va sta şi în ultima etapă a turului, iar Corvinul va juca.

CF Beiuş: Odobasianu - Cobârzan, Ardelean (68 Toader), Mihoc, D. Toma (46 Borza) - Fl. Popa, Vanca (60 Higyed) Drule, Trip - Agiurgioaie, Morar.
Antrenori: Remus Ganea şi Adrian David.

Etapa a 15-a - ultima a turului
vineri, 3 decembrie, ora 14:

Gloria Arad - Naţional Sebiş
FC Timişoara II - Nova Mama Mia Becicherecu Mic
Millenium Giarmata - Autocatania Caransebeş
Unirea Sânnicolau Mare - CFR Simeria
CF Bihorul Beiuş - Termo Tr. Severin
ACS Recaş - FC Hunedoara
Şcolar Reşiţa şi Luceafărul Oradea vor sta.





SURSA:www.ebihoreanul.ro

vineri, 26 noiembrie 2010

S-a inaugarat noua hala de lactate din Beius


Investiţia se ridică la 210.000 lei şi a fost finalizată în circa 4 luni din fonduri provenite de la bugetul local şi veniturile proprii ale pieţei agroalimentare.



Noua hală este construită la standarde europene si este dotată cu vitrine frigorifice noi şi moderne, instalaţie de climatizare, grupuri sanitare şi vestiare. La festivitatea de inagurare, la invitaţia primarului municipiului, Adrian Domocos, au participat senatorul Cornel Popa, deputatul Nicolae Jolţa, reprezentanţi ai Directiei Judeţene Saniatar-Veterinare si consilieri locali ai urbei. În alocuţiunea sa, primarul municipiului a reliefat importanţa acestei investiţii atât de necesare, a mulţumit factorilor implicaţi în realizarea proiectului, şi a dat asigurări pentru modernizarea continuă a spaţiilor din piaţa agroalimentară a Beiuşului.
Sursa :www.bihon.ro

miercuri, 24 noiembrie 2010

Voluntari la Beius


La locuinţa familiei Gabor Ianoş, voluntarii străini au montat pereţii de gips-carton.



Casa pe care fundaţia Habitat Beius o construieşte familiei Gabor Ianos se apropie de finalizare. De curând şapte voluntari americani şi o canadiană au muncit la casa acestei familii. Voluntarii au muncit şi la proiectul de amenajare al unui cabinet medical finanţat de Rompetrol.

Voluntarii nu s-au cunoscut înainte de a ajunge la Beiuş, dar o dată ajunşi aici au lucrat ca o adevărată echipă. Grupul a fost coordonat de către Sally Simon, o voluntară care anul trecut a participat la o activitate similară în Portugalia, unde, după finalizarea lucrărilor, şi-a manifestat intenţia de a mai lua parte la activităţi similare.
Lucrări

La locuinţa familiei Gabor Ianoş, voluntarii străini au montat pereţii de gips-carton şi au tencuit. Munca voluntarilor nu s-a oprit aici. „Aceştia au dat o mână de ajutor şi la lucrările cabinetului medical de la Şcoala cu clasele I-VIII Nicolae Popoviciu din Beiuş”, a precizat Emil Popa, purtătorul de cuvânt al Habitat Beiuş. Grupul de voluntari a petrecut şi o oră de engleză la şcoală, unde au interacţionat cu elevii.

Voluntarii s-au arătat interesaţi să cunoască şi cultura, obiceiurile, tradiţiile dar şi să guste din bucatele locului. Astfel că Habitat Beiuş a organizat o seară tradiţională românească.
În cadrul acesteia, străinii „au făcut cunoştinţă” cu sarmalele şi mămăliga şi au asistat la un spectacol de dansuri tradiţionale din zona Beiuşului.

S.Al. Sursa:www.Bihon.ro

Mladite de tezaur colinda la ERA cu ANDRA

luni, 15 noiembrie 2010

Beius:Poftiti la Concert de colinde cu STEFAN HRUSCA

Luni 15 noiembrie 2010
Casa de cultura(Teatrul armatei) din Beius, are onoarea sa gazduiasca un concert extraordinar de colinde a lui Stefan HRUSCA.
De fapt, Beiusul este primul oras din care incepe turneul nationalin acest an.
Mai multe detalii si pe siteul sau oficial WWW.HRUSCA.COM.

joi, 4 noiembrie 2010

Beius:O beiuşeancă de 57 de ani a murit vineri înecată cu fum !

O beiuşeancă de 57 de ani a murit vineri înecată cu fum de la focul provocat de către ea, după cum au stabilit autorităţile

. Două autospeciale ale Detaşamentului Beiuş, însoţite de paramedici, s-au deplasat la incendiul semnalat la orei 17:40, la locuinţa de pe strada Mihai Viteazul.

„Pompierii au stins în cinci minute focul care cuprinsese canapeaua din dormitor, degajând foarte mult fum. Apoi au găsit-o pe proprietară, decedată, cu arsuri pe circa 80% din corp. Împreună cu Poliţia s-a stabilit că incendiul a fost cauzat de folosirea intenţionată a sursei de aprindere”, declară lt. Cristian Hirţe, purtător de cuvânt al ISU Crişana. Trupul neînsufleţit a fost supus necropsiei pentru a se stabili exact dacă intoxicaţia cu monoxid de carbon şi arsurile grave au provocat decesul.

luni, 1 noiembrie 2010

Beius:UNICARM, langa Penny Market!


Pe locul fostei cofetarii Alina se va deschide un supermarket Unicarm. Grupul de firme satmarean mai detine cateva zeci de astfel de magazine in principal in Ardeal, dar si in alte zone ale tarii, facand fata cu brio concurentei multinationalelor de "gen".
Unicarm este al 7-lea market de pe raza municipiului Beius(Ety market 1 si 2,Glady market,Penny market,TreiG si Best), produsele marca proprie vor avea pretul de producator.Reamintim Unicarm este producator de produse de carmangerie, patiserie, panificatie, cofetarie, lactate, inghetata.

Beiusenii, incotro?

CF Bihorul Beiuş n-a reuşit să evite înfrângerea de la Timişoara în care s-a confruntat cu "satelitul" prim-divizionarei Politehnica Timişoara. Mai mult, beiuşenii au fost învinşi cu scorul categoric de 4-0, trei dintre reuşite fiind opera lui Popovici.

Gazdele au dominat partida de la un capăt la altul, chiar dacă au deschis scorul abia în ultimul minut al primei reprize. În partea a doua, oaspeţii au început mai bine, au dat semne că pot întoarce soarta partidei, dar câteva greşeli individuale ale beiuşenilor le-a facilitat timişorenilor obţinerea victoriei.

În echipa Politehnica Timişoara II au evoluat şi câţiva jucători care fac parte din lotul primei echipe. Este vorba de Dukic, Mera, Krejic, Popovici, Poparadu sau Jitaru.


CF Bihorul Beiuş: Odobasianu - Silaghi (70 Borza), Ardelean, Mihoc, Cobârzan - Fl. Popa, Drule (62 Toader), Vanca, Morar - Trip, Agiurgioaie (84 D. Toma). Antrenori: Adrian David şi Alin Popa.

FC Timişoara II - CF Bihorul Beiuş 4-0 (1-0)
Au marcat: Popovici 45, 62 şi 73, Dudaş 70

Rezultatele şi marcatorii celorlalte jocuri ale etapei:

Millenium Giarmata - Unirea Sânnicolau Mare 1-1 (1-0)
Marcatori: Blănaru 17 / Bozian 65
Naţional Sebiş - ACS Recaş 1-2 (0-1)
Marcatori: Iambor 56 / Nanu 24, Paleacu 80
Nova Mama Mia Becicherecu Mic - Şcolar Reşiţa 0-0
FC Hunedoara - Gloria Arad 1-0 (0-0)
Marcator: Zelencz 70 - 11 m
CFR Simeria şi Termo Tr. Severin au stat.

CLASAMENT SERIA V

1. FC Hunedoara 10 7 3 0 20-5 24 (+6)


2. Luceafărul Oradea 10 7 2 1 24-9 23 (+8)
3. Termo Tr. Severin 9 4 3 2 13-11 15 (+3)
4. Autocatania Caransebeş 8 4 3 1 8-2 15 (+3)
5. ACS Recaş 8 4 1 3 14-10 13 (+1)
6. Unirea Sânnicolau 8 3 3 2 9-7 12 (+3)
7. CFR Simeria 8 2 4 2 12-11 10 (-2)
8. Naţional Sebiş 8 3 1 4 5-9 10 (-2)
9. FC Timişoara II 8 2 3 3 12-12 9 (-3)
10. Gloria Arad 10 2 2 6 13-16 8 (-7)
11. Şcolar Reşiţa 9 1 4 4 4-9 7 (-8)
12. Millenium Giarmata 8 1 4 3 12-18 7 (-5)
13. CF Bihorul Beiuş 8 2 1 5 11-23 7 (-5)

14. Becicherecu Mic 8 0 2 6 4-19 2 (-10)