marți, 28 decembrie 2010

Beius:Punctul de lucru al ITM se va desfiinta!

Şeful ITM Bihor a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, că la finalul anului trecut instituţia pe care o conduce a renunţat la 16 oameni. „Aceştia au fost disponibilizaţi în luna decembrie, potrivit Legii 329 (n.r. Legea 329 din 2009, privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice). Din 101 angajaţi au rămas 85. Colegii care vor pleca sunt în preaviz până pe 22 ianuarie", a spus Mircea Matei.

Acesta a mai spus că punctele de lucru de la Aleşd şi din Beiuş au fost desfiinţate, tot din raţiuni financiare. „La Aleşd, unde erau 2 angajaţi, punctul de lucru ne costa foarte scump, iar la Beiuş aveam 4 persoane angajate, iar încărcarea pe persoană era la jumătate faţă de Oradea. De aici, două persoane au fost disponibilizate, pentru că nu îşi justificau activitatea", a mai spus Matei.

Şeful ITM a mai spus că arhiva de la Beiuş se va muta la Oradea, iar cei doi angajaţi care rămân, alături de cei de la Aleşd, vor fi încadraţi la Oradea. „Dar pentru a prelua documentele angajatorilor şi pentru a-i scuti să facă drumuri la Oradea, cei de la Aleşd, sau la Salonta, pentru cei de la Beiuş, în fiecare săptămână, în ziua de joi, doi colegi vor fi la fostele puncte de lucru pentru a prelua documentele angajatorilor", a mai spus Matei.

În judeţ au mai rămas filiale ITM doar la Marghita şi la Salonta.
sursa:ebihoreanul.ro

miercuri, 15 decembrie 2010

Beius: Apa din Delani nu este buna de baut!

Compania care a preluat serviciul de distributie a apei in Beius si Delani anunta intr-un comunicat:

SC COMPANIA DE APĂ ORADEA SA cu sediul în Oradea, strada Duiliu Zamfirescu nr.3, anunţă utilizatorii serviciului de alimentare cu apă din localităţile: Nojorid, Livada, Leş şi Delani, că în urma analizelor de laborator efectuate de Direcţia de Sănătate Publică Bihor, apa din localitățile mai sus menţionate nu se încadrează în parametrii de potabilitate prevăzuţi în Legea nr.458 / 2002.

Ca urmare, conform HG nr.974 / 2004, „ APA NU ESTE BUNĂ DE BĂUT ” şi „ APA NU ESTE BUNĂ DE FOLOSIT PENTRU SUGARI ŞI COPII MICI”.

Informaţii referitoare la calitatea apei, se pot obţine la Laboratorul de Apă Potabilă din cadrul SC COMPANIA DE APĂ ORADEA SA, la numărul de telefon 0259 – 415.611, interior 119.

joi, 9 decembrie 2010

Beius:Concert de colinde Vasile Seicaru



Miercuri 15 decembrie 2010 la ora 18.30, va avea loc la
Casa de Cultura a municipiului Beius, concertul de colinde a renumitului
interpret de folk Vasile Seicaru.

luni, 6 decembrie 2010

Beius:Lira la 105 ani de existenta


-Corul Lira a primit plachete aniversare din partea primarului Adrian Domocoş.



Corul Lira s-a înfiinţat ca o necesitate obiectivă de afirmare a românilor din Transilvania. Recent au fost sărbătoriţi 105 de la înfiinţare. Este un cor mixt, pe patru voci, alcătuit din 40 de corişti, de diferite confesiuni, care fac parte din toate păturile sociale: muncitori, economişti, profesori, preoţi.La momentul muzical susţinut la Casa de Cultură „Ioan Ciordaş” cu acest prilej au participat corurile bisericesti :Asociaţia Corală Ioan Buşiţia, Corul Armonia al Bisericii Sfântu Dumitru, Corul Fiat Lux din Oradea. La final, corul Lira a interpretat o suită de lucrări corale spre bucuria auditoriului.

Corul Lira a fost înfiinţat pe 20 octombrie 1905, prin grija şi strădania mai multor intelectuali, în frunte cu profesorul Ioan Buşiţia, a fost o necesitate obiectivă de afirmare a românilor din Transilvania. Iniţial, s-a numit "Doiniţa", ulterior a primit numele de „Lira”. Corul a ieşit la rampă. în Noaptea de Anul Nou din 1906 cu „primul concert de o superioară execuţie artistică”. Corul a fost condus de-a lungul timpului de: Ioan Buşiţia, Gheorghe Meze, Mihai Cosma, Francisc Hubic, Gheorghe Ghivulescu, Petru Condoroş, Mihai Bruchenthal, Irina Pasc, Teodor Balog, Mircea Busuioc, Constantin Sava şi Remus Lazea, actualul dirijor al corului. „Pui de lei”, „Marşul lui Iancu”, „Iac' aşa”, „Doruleţul”, „Lugojana”, „Idila bihoreană”, „Sfânt, Sfânt”, colinde.
SURSA:BIHON.RO

vineri, 3 decembrie 2010

Beiuş:CF BIHORUL, remiza acasa!

CF Bihorul a încheiat la egalitate meciul cu Termo Turnu Severin, scor 1-1.


FOTBAL. Ultima etapă a turului nu a fost deloc norocoasă pentru Bihorul Beiuş, care a pierdut două puncte pe teren propriu în partida cu Termo Drobeta Turnu Severin, scor 1-1 (1-0). Partida s-a disputat pe un teren greu, noroios. Beiuşenii au deschis scorul în minutul 18, când Trif a fost lansat în adâncime şi l-a executat cu un şut precis pe portarul advers. Gazdele au dominat în continuare jocul, dar n-au reuşit să-şi mărească avantajul.
Din păcate, oaspeţii au egalat în minutul 82, prin Câmpeanu, care a înscris printr-o lovitură cu capul în urma unui corner. „Am deschis scorul relativ repede, dar n-am putut apoi să mai marcăm. Am primit spre final un gol tipic pentru noi, în urma unei faze fixe. Oaspeţii s-au aşezat apoi cu două linii în apărare şi nu am mai reuşit să înscriem. Păcat pentru punctele pierdute cu atâta uşurinţă”, ne-a declarat antrenorul CF Bihorul, Adrian David.
Tehnicianul beiuşean a aliniat echipa: Odobasianu - Popa, Mihoc, Ardelean, Cobârzan - Borza, Drule ('70 Şerb), Silaghi ('88 Toader), Morar ('60 Agiurgioaie), Trif, Higyed ('60 Toma).
JB - G.N.www.bihon.ro