miercuri, 24 februarie 2010

Beius:Parcarile, la primarie!

Parcările din Beiuş au intrat în custodia jandarmilor, iar de acum încolo acestea vor fi gratuite o bună bucată de timp.

* Parcările din Beiuş sub sechestru


Executorul judecătoresc a dispus miercuri ca jandarmeria din Beiuş să devină custode pentru aparatele care taxează parcările din Beiuş. Aceasta ca urmare a faptului că administratorul SC Parking Tehnik SRL nu a fost de găsit pentru a semna pentru sechestrul pe aparate. „Gata cu hărţuirea beiuşenilor. În sfârşit li s-a îndeplinit visul”. Acesta a fost anunţul făcut de primarul Beiuşului Adrian Domocoş . Executorul judecătoresc trebuia să pună în aplicare două sentinţe ale Tribunalului Bihor, respectiv ale Judecătoriei Beiuş prin care se suspendă contractul dintre Primăria Beiuş şi SC Parking Tehnik SRL, respectiv cea care asigură primăria că va recupera datoriile de peste 3 miliarde de la Parking în situaţia în care firma intră în insolvenţă. Primăria Beiuş revendică peste 3 miliarde de lei redevenţă de la societatea care a administrat peste 600 de locuri de parcare din Beiuş. „Noi am încercat o rezolvare amiabilă a acestui diferend. Dar ce fac dânşii e inadmisibil. De când au preluat parcările nu au plătit decât 9.000 lei redevenţă, în condiţiile în care redevenţa anuală este de 190.000 lei. Aceasta şi fiindcă cel care a semnat contractul a semnat ca primarul. În toată această afacere, Sc Parking Tehnik SRL nu avea decât drepturi, adică acela de a încasa banii. Noi trebuia să facem curăţenie, să întreţinem parcările”, spune primarul Adrian Domocoş. În viitorul apropiat, după ce justiţia se va propunţa pe fond în procesul dintre Primăria Beiuş şi Sc Parking Tehnik SRL, primarul Domocoş va propune Consiliului local preluarea acestui serviciu la Primărie, urmând ca pentru plata parcărilor să se stabilească sume mai mici decât cele pe care le practica actualul administrator.

Salonta a refuzat
Beiuşenii nu privesc cu ochi buni plata locului de parcare şi modul în care acestea au fost administrate. „Trebuie să te învârţi minute bune pentru a găsi un loc de parcare. Şi se întâmplă ca uneori să laşi maşina 2-3 minute şi să te şi trezeşti cu somaţie”, spune Rodica Popa, conducător auto în Beiuş.

Şi Primăria Salonta a primit o ofertă de la SC Parkimg Tehnik SRL pentru administrarea parcărilor. „Am discutat oferta firmei, iar consiliul local a considerat că taxarea parcărilor nu este oportună pentru un oraş atât de mic precum Salonta. Parcările sunt la primărie şi sunt gratuite”, spune primarul de Salonta Torok Laszlo. Discuţii pe marginea modului în care firma administrează parcările în staţiunea Băile Felix au tot fost, dar nu s-a ajuns la rezilierea contractului.

Fact Box

Taxe pentru parcare
-abonament riveran : 10 lei/luna
-abonament riveran: 70 lei/an
-tichet 30 minute: 0,5 lei
- tichet o oră: 1 leu
-tichet o zi: 5 lei
- pentru parcare neregulamentară sau neplata taxei: de 15 ori plata unui tichet dacă se achită în 24 ore
- 30 de ori plata unui tichet dacă se achită în 72 de ore
-de 90 de ori plata unui tichet dacă se achită în mai mult de 8 zile

Veronica Bursaşiu
sursa BIHON.RO

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu