luni, 2 august 2010

Beius:Buturuga mică" a răsturnat "carul" din Beiuş: Luceafărul II Oradea - CF Bihorul Beiuş 3-1 (1-0)


Autor: Mihai ZAMFIR


Promovată în Liga a IV-a la fotbal la finalul sezonului trecut, Luceafărul II Oradea are un parcurs excelent şi în Cupa României. După câştigarea fazei judeţene, urmată de victoria din meciul cu Barcău Nuşfalău, echipa orădeană a întâlnit, sâmbătă, în faza secundă a competiţiei, echipa de Liga a III-a CF Bihorul Beiuş. Disputat pe terenul din Sântion, meciul a reamintit renumele Cupei, de "competiţia surprizelor", echipa dintr-un eşalon inferior, Luceafărul II, impunându-se cu 3-1 (1-0).

Beiuşenii au deţinut iniţiativa în prima jumătate de oră, dar imprecizia atacanţilor oaspeţi, intervenţiile fundaşilor orădeni sau paradele portarului Sergiu Ghilea au spus "stop" deschiderii scorului de către CF Bihorul Beiuş. Odată cu trecerea minutelor, jucătorii gazdă şi-au arătat "colţii", incisivul atacant Popescu trimiţând cu capul, milimetric pe lângă poartă, după o excelentă centrare trimisă de pe stânga de Molnar. După câteva minute s-a creat din nou panică în careul beiuşenilor, un fundaş al oaspeţilor respingând de pe linia porţii la o fază în care Odobasianu era depăşit. În minutul 37, Grosu l-a păcălit cu o schemă pe Daniel Toma, care, impudent, l-a faultat pe căpitanul gazdelor. Penalty-ul dictat de "centralul" Marchiş a fost transformat cu siguranţă de Dumiter (1-0).
Impulsionaţi de golul marcat, gazdele s-au dezlănţuit după pauză. În minutul 54, Grosu a finalizat cu gol o acţiune personală în care a "înşirat" câţiva adversari, l-a driblat şi pe portarul Sultan şi a trimis în poarta goală (2-0). Peste doar patru minute, Cuc a reuşit golul meciului, punctând cu o foarfecă laterală, de la circa 12 m, care a catapultat balonul sub transversală (3-0). Scorul şi căldura sufocantă a părut că i-a "scurtcircuitat" pe mulţi dintre jucători, nervozitatea acestora obligându-l pe "central" să împartă cu dărnicie cartonaşe galbene. Două dintre acestea s-au transformat într-unul roşu, atacantul Popescu, de la gazde, fiind trimis mai repede la vestiare pentru "prea mult galben".
În minutul 77, oaspeţii au redus diferenţa, Andrei Toma trimiţând în plasă după o centrare trimisă în faţa porţii, de pe dreapta, de Vlad Silaghi (3-1). Impulsionaţi de golul marcat, beiuşenii au continuat să atace, dar Sergiu Ghilea s-a opus relansării jocului. A urmat un gol marcat de Higyed, anulat pentru semnalizarea unei poziţii de offside de către asistentul Andra Vescan.
Chiar dacă Luceafărul II a întâlnit o formaţie dintr-un eşalon superior, antrenorul Florin Fărcaş crede că valoarea superioară a elevilor săi şi-a spus cuvântul. "Cred că am meritat calificarea în premieră în faza a treia a Cupei României. Sunt mulţumit de joc, ţinând cont că mulţi dintre jucătorii mei au evoluat pentru prima dată împreună. Cred că diferenţa s-a făcut din punctul de vedere al atitudinii şi al valorii superioare a jucătorilor noştri", ne-a declarat Florin Fărcaş.
Antrenorul beiuşenilor, Adrian David, a considerat meritată victoria gazdelor: "Este greu să joci când ai în teren cinci juniori, trei dintre aceştia având sub 16 ani. Am pierdut, dar mergem mai departe. Greul va începe odată cu reluarea campionatului. Victoria gazdelor este meritată, dar cred că diferenţa este prea mare."
Luceafărul II: Sg. Ghilea - Indrieş, Pap, Cuc, Cr. Morar - Dumiter, Bulz, Grosu (90+1 Bota), Molnar (85 Kis) - Popescu, Cr. Butuc (70 Bocuţ). Antrenori: Florin Fărcaş şi Cosmin Brândaş.
CF Bihorul: Odobasianu (46 Sultan) - V. Silaghi, Cobârzan (46 Roman), Şerb, D. Toma - Borza, Mihoc - Trip, M. Morar (69 A. Toma), Higyed - Agiurgioaie. Antrenori: Adrian David şi Alin Popa.
Arbitri: Tudor Marchiş - la centru, Marius Balint şi Andra Vescan - asistenţi (toţi din Cluj-Napoca). Observator FRF: Cornel Ziman (Satu Mare).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu