Blog neoficial al municipiului Beius, Bihor, revista presei locale, pareri, opinii, stiri, comentarii, nemultumiri, noutati, povesti,barfe, tot ce misca din Beius,Stei,Vascau,Nucet,Budureasa,Rabagani,Pocola,Uileac de Beius,Finis,Tarcaia,Lunca,Campani,Remetea,Rosia,Padis,Stana de Vale,Boga,Pietroasa,Chiscau,Rieni,Lazuri de Beius,Sudrigiu,Draganesti.
luni, 9 august 2010
Beius:Elevii au cunoscut "Ţara lui Andrei"
Un proiect ambiţios demarat de elevii clasei a VI-a B, dirigintă prof. Viorica Mihaela Gavriş, de la Şcoala cu clasele I-VIII "Nicolae Popoviciu" din Beiuş, la începutul acestui an, a avut finalitatea dorită, în perioada 18-24 iulie, în staţiunea Cheia, din judeţul Prahova.
"Totul a pornit cu reclama de la televizor cu domnul acela bărbos care ne tot povestea cum că Andrei îşi doreşte o ţară frumoasă, curată etc. Un proiect ce trebuia identificat în Beiuş, o acţiune amplă de ecologizare, a fost demarat pe 8 martie cu mărţişoare construite de elevi din materiale reciclabile, iar din banii încasaţi ne-am cumpărat saci menajeri şi toate accesoriile pentru a avea grijă de zona şcolii", ne-a declarat prof. Viorica Mihaela Gavriş, coordonatoarea proiectului.
Acţiunile au fost continuate până la finalul lunii mai, cu o mare amploare, iar din cele 220 de proiecte la nivel naţional, din judeţul Bihor au fost şapte. Proiectele au fost expuse şi votate pe internet, iar la final, proiectul clasei a VI-a B din Beiuş s-a clasat pe locul 12 din cele 20 câştigătoare, fiind recompensat cu o tabără de 7 zile în staţiunea Cheia, din judeţul Prahova. În tabăra care a avut loc în perioada 18-24 iulie, copiii din Beiuş au avut posibilitatea să relaţioneze cu celelalte echipe prezente, în ciuda unui program desfăşurat contra cronometru. "În cadrul taberei au fost organizate mai multe acţiuni: s-a pictat pe pietre de râu, s-au plantat pomişori, s-au parcurs trasee montane asistaţi de către specialişti montani, s-au făcut experimente de supravieţuire, s-a tras cu arcul la ţintă, am învăţat să comunicăm în alfabetul Morse. De asemenea, s-a declarat Ziua focului, aerului şi a Pământului, în care s-au derulat activităţi specifice. Ultima zi a fost dedicată festivităţilor, în care fiecare copil a primit câte o medalie, o diplomă şi un card de cetăţean al "Ţării lui Andrei". Relaţiile care s-au format între copii au dus la o despărţire lacrimogenă, dar şi la convingerea că prieteniile vor dăinui", ne-a mai spus prof. Viorica Mihaela Gavriş, care a adăugat că proiectul "Prietenii naturii", care a fost răsplătit cu o tabără pentru copii în cadrul concursului Ţara lui Andrei, va fi continuat anul viitor.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu