miercuri, 24 martie 2010

Oradea/Beius/Stei:Daruri medicale din America pentru bihoreni


Radu TARLE, presedintele CJ Bihor, nascut si crescut in zona Steiului nu a uitat de
unde a plecat.El a intermediat legatura cu americanii.

Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Radu Ţîrle, a ţinut să le mulţumească public, în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc marţi, americanilor pentru activitatea socială pe care o desfăşoară în folosul comunităţilor bihorene. Din păcate, la acest eveniment nu au putut participa decât reprezentanţii grupului californian, ceilalţi fiind acolo unde este nevoie de ajutorul lor, în judeţ.

Aparatură nouă

„În cei 20 de ani de când vin în sprijinul bihorenilor, aceşti oameni au adus ajutoare de peste 10 milioane de dolari. Vreau să le mulţumesc, atât lor, cât şi membrilor cluburilor Rotary, atât din Oradea, cât şi din California, fără de care această susţinere nu ar fi fost posibilă", a declarat Ţîrle.

Preşedintele CJ Bihor a ţinut să sublinieze, având confirmarea medicilor prezenţi la întâlnire, că aparatura medicală adusă acum de americani, în valoare de peste 500.000 de dolari, este una de ultimă generaţie. „Medicii care vor beneficia de aceste tehnologii mi-au spus nu numai că nu au văzut asemenea aparate, dar nici nu visau să le aibă în spitalele lor", a întărit şeful Consiliului Judeţean. Este vorba despre aparate noi, destinate spitalelor din Oradea, Beiuş şi Ştei, pentru secţiile de ATI, terapie intensivă coronariană, cardiologie etc.

Ajutoare distruse

Bob Pagett, preşedintele Assist International (alături de care au venit şi doi ex-preşedinţi ai clubului Rotary din California, David Galagher şi Nick Mascitelli, dar şi preşedintele rotarienilor orădeni, Dan Pavel), a spus că este un privilegiu să participe la promovarea unor proiecte medicale. „Niciunul dintre acestea însă nu ar fi fost posibile fără implicarea oamenilor prezenţi aici", a afirmat el, referindu-se la liderii clubului local Rotary.

Deşi a participat la peste 200 de proiecte de înzestrări medicale, derulate în 50 de ţări, Pagett a mărturisit că, dintre toate, cea mai apropiată de sufletul său este România. Asta în ciuda incidentului neplăcut provocat de funcţionarii Direcţiei Sanitar Veterinare Constanţa, care i-au obligat pe americani să plătească pentru distrugerea a două containere cu ajutoare constând în alimente aduse cu vaporul din SUA în România, în valoare de 750.000 de euro.

Această întâmplare l-a indignat profund pe Radu Ţîrle, care a afirmat că va reclama excesul de zel al funcţionarilor la toate instituţiile în măsură să îi sancţioneze. „Avem noi o vorbă: săracul nu e sărac destul, dacă nu e şi fudul. Aşa suntem noi, românii, nu-i de ajuns că suntem săraci şi primim totul pe tavă, dar atunci când nu e cazul suntem extrem de zeloşi. Asta în timp ce supermarketurile din România sunt pline de marfă expirată", a răbufnit conducătorul CJ Bihor.
www.ebihoreanul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu