miercuri, 24 noiembrie 2010

Voluntari la Beius


La locuinţa familiei Gabor Ianoş, voluntarii străini au montat pereţii de gips-carton.



Casa pe care fundaţia Habitat Beius o construieşte familiei Gabor Ianos se apropie de finalizare. De curând şapte voluntari americani şi o canadiană au muncit la casa acestei familii. Voluntarii au muncit şi la proiectul de amenajare al unui cabinet medical finanţat de Rompetrol.

Voluntarii nu s-au cunoscut înainte de a ajunge la Beiuş, dar o dată ajunşi aici au lucrat ca o adevărată echipă. Grupul a fost coordonat de către Sally Simon, o voluntară care anul trecut a participat la o activitate similară în Portugalia, unde, după finalizarea lucrărilor, şi-a manifestat intenţia de a mai lua parte la activităţi similare.
Lucrări

La locuinţa familiei Gabor Ianoş, voluntarii străini au montat pereţii de gips-carton şi au tencuit. Munca voluntarilor nu s-a oprit aici. „Aceştia au dat o mână de ajutor şi la lucrările cabinetului medical de la Şcoala cu clasele I-VIII Nicolae Popoviciu din Beiuş”, a precizat Emil Popa, purtătorul de cuvânt al Habitat Beiuş. Grupul de voluntari a petrecut şi o oră de engleză la şcoală, unde au interacţionat cu elevii.

Voluntarii s-au arătat interesaţi să cunoască şi cultura, obiceiurile, tradiţiile dar şi să guste din bucatele locului. Astfel că Habitat Beiuş a organizat o seară tradiţională românească.
În cadrul acesteia, străinii „au făcut cunoştinţă” cu sarmalele şi mămăliga şi au asistat la un spectacol de dansuri tradiţionale din zona Beiuşului.

S.Al. Sursa:www.Bihon.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu