vineri, 21 ianuarie 2011

Focar de trichineloză în Budureasa

Bihor

Potrivit lui Sorin Hodişan, şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bihor, inspectorii instituţiei s-au deplasat miercuri în satul Budureasa de unde au confiscat toată cantitatea de carne de porc de la o familie de etnie romă, după ce un membru în vârstă de 17 ani a ajuns la spital cu trichineloză şi alte şapte persoane se tratează la domiciliu.

Analizele au demonstrat că într-adevăr carnea era infestată cu trichineloză. "Au sacrificat un porc fără să facă controlul trichineloscopic al cărnii. În urma analizei pe care am făcut-o la laboratorului Direcţiei s-a confirmat că este vorba despre trichineloză", a declarat joi pentru BIHOREANUL Sorin Hodişan, directorul DSVSA Bihor. Toată cantitatea de carne confiscată urmează să fie distrusă.

Situaţia a fost confirmată de către Marius Pîrgioagă, directorul Direcţiei pentru Sănătate Publică (DSP) Bihor, care a precizat că tânărul bolnav de trichineloză este internat în Spitalul Beiuş. "În satul Budureasa s-a descoperit un focar de trichineloză, după ce un tânăr în vârstă de 17 ani s-a prezentat pe 18 ianuarie la Spitalul din Beiuş cu sindrom alergic, cu suspiciune de trichineloză", a declarat Marius Pîrgioagă, adăugând că DSP a făcut o anchetă.

Specialiştii DSP au descoperit că şi alte şapte persoane, cu vârste cuprinse între 10 şi 54 de ani, au consumat din carnea infestată. "Cele şapte persoane se află sub medicaţie antiparazitară şi sub observaţia medicului de familie. Ei însă au o formă uşoară de trichineloză, care nu a necesitat internarea", a mai spus Marius Pîrcioagă. "Sperăm să nu mai fie şi alte cazuri de îmbolnăvire între membrii familiei. Această boală are o perioadă de incubaţie de 5-6 săptămâni", a adăugat el

Potrivit directorului Spitalului Municipal din Beiuş, starea pacientului în vârstă de 17 ani este bună. "Este încă sub observaţie dar starea lui este una bună, suferind de o formă medie a bolii", a declarat Aurica Boitor, directorul Spitalului din Beiuş.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu