duminică, 9 ianuarie 2011

Stâna de Vale - De Bobotează, a fost sfinţit Izvorul Minunilor!


Creştinii ortodocşi şi catolici au prăznuit Botezul Domnului sau Boboteaza, cum i se spune în popor acestei penultime sărbători de iarnă. Cu acest prilej se sfinţesc apele, preoţii săvârşind ritualul prin care apa cea de toate zilele îşi schimbă proprietăţile, apa sfinţită de Bobotează sau Agheasma mare rămânând proaspătă pentru multă vreme.

Este deja o tradiţie în Ţara Beiuşului ca de Bobotează apele Izvorului Minunilor să fie sfinţite. Aşa s-a întâmplat şi joi, 6 ianuarie, când un sobor de preoţi, în frunte cu protopopul ortodox al Beiuşului, părintele Ioan Nat Balint, a sfinţit apele celui mai renumit izvor din Apuseni. La ceremonia religioasă au asistat preşedintele Grupului de firme European Drinks & Food, dipl. ing. Viorel Micula, alături de fiul său Victor, precum şi numeroşi turişti aflaţi în staţiunea Stâna de Vale. Preşedintele Viorel Micula şi părintele Ioan Nat Balint au rostit scurte cuvântări prezentând asistenţei miraculoasele proprietăţi ale apei sfinţite la Bobotează, despre calităţile ieşite din comun ale apelor Izvorului Minunilor, cărora li s-a dus vestea în toată ţara şi peste hotare, precum şi despre obiceiurile strămoşeşti din perioada de început a anului, atunci când are loc „umblatul cu Crucea".

După slujba de Bobotează de la Izvorul Minunilor, credincioşii au primit apă sfinţită de la preoţi, cu toţii plecând împăcaţi cu Dumnezeu şi cu cel mai frumos dar pe care El ni L-a făcut nouă, celor de pe aceste meleaguri: natura mirifică din jurul staţiunii Stâna de Vale.
SURSA ziarul Crisana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu