luni, 12 aprilie 2010

Baita/Nucet:Se deschide azilul de batrani


-In actuala cladire din Baita a mai functionat in anii 80, casa de copii si batrani!

Inaugurarea oficială a Căminului pentru persoane vârstnice din Băiţa va avea loc pe 23 aprilie, urmând ca din data de 26 centrul să înceapă funcţionarea propriu-zisă. Totuşi, şi până atunci Căminul efectuează anchete sociale la bătrânii care şi-au manifestat deja dorinţa de a locui acolo.

"Dorim să îmbunătăţim calitatea vieţii bătrânilor singuri sau fără locuinţă, să nu se simtă milogi, să nu fie marginalizaţi şi să-şi trăiască frumos bătrâneţea", a explicat pentru BIHOREANUL Nicolae Bura, directorul centrului din Băiţa.

Cu o capacitate de 40 de locuri, Căminul va primi persoane care au împlinit vârsta legală de pensionare, care nu au familie sau cărora rudele nu le pot asigura condiţiile de îngrijire, care nu au locuinţă, care nu se pot îngriji singuri şi care pot să-şi achite contribuţia lunară către centru.

Pe lângă un acoperiş deasupra capului, bătrânii vor fi angrenaţi şi în activităţi menite să-i scoată din rutină. "În interior vor putea juca jocuri precum şah sau remi, iar în curte vor putea, cei care vor dori, să îngrijească animale sau să practice agricultura", a precizat Bura. În plus, vârstnicii vor fi scoşi în excursii prin judeţ.

Căminul este primul de acest gen din mediul rural al Bihorului. Cei interesaţi de acest centru se pot adresa Direcţiei Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copiilor Bihor, cu a cărei colaborare Asociaţia de asistenţă socială Episcop Nicolae Popovici a reuşit înfiinţarea Căminului, sau la sediul Căminului pentru persoane vârstnice din localitatea Băiţa nr. 203.
SURSA:EBIHOREANUL.RO

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu