miercuri, 28 aprilie 2010

Beius/Bihor:Elevii de la scoala Bilkent din Turcia voluntariaza la HABITAT!


Luni pe şantierul Habitat din Beiuş 15 voluntari, doi profesori si 13 elevi, s-au alăturat echipei Habitat pentru a ajuta la finalizarea unor locuinţe pentru nevoiaşi. Renumita scoală participă pentru al patrulea an cu voluntari în proiectele derulate de Habitat pentru Umanitate Beiuş. Tinerii au de ales între diverse acţiuni de voluntariat propuse în cadrul programei şcolare şi au dorit să participe ca voluntari pe şantierul Habitat.

„Tinerii care participă în cadrul proiectelor noastre de voluntariat învaţă mai multe lucruri care îi vor ajuta în viaţă. Astfel învaţă să aprecieze ceea ce au acasă văzând condiţiile grele în care trăiesc alte familii, învaţă cât de importantă este munca în echipă, învaţă că nu contează naţionalitatea, religia sau nivelul social atunci când vrei sa ajuţi un alt om” – declara Kivanc Aker, profesoară la şcoala din Turcia şi coordonatoarea grupului de voluntari.

Elevii de la Bilkent vin ca voluntari la Beiuş din 2007 pentru a construi locuinţe pentru familii sărace. Până în prezent aproape 50 de voluntari de la aceasta şcoală au contribuit la construirea de case pentru familii nevoiaşe. Locuinţa la care lucrează voluntarii din Turcia a fost începută în toamnă de alţi voluntari, tot elevi, de la celebrul liceu Le Rosey din Elveţia. Însă nu doar elevi din alte ţări au lucrat ca voluntari pe şantierele Habitat pentru Umanitate Beiuş ci şi de la şcoli româneşti cum ar fi: Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaş” din Beiuş; Colegiul Tehnic „Transilvania din Oradea; Liceul de Arte din Oradea, Colegiul Biblic Est European din Oradea etc.

„Sunt foarte mişcată să-i văd pe aceşti tineri voluntari lucrând alături de mine la casa pe care o visez de o viaţă. O sa-mi învăţ copiii să fie şi ei asemenea lor şi să sară oricând în ajutorul altor oameni, aşa cum aceşti tineri au venit atâta drum ca să ne ajute să ne construim o casă.” spune Alina Mihalca, o mamă singura cu doi copii, beneficiara locuinţei.


Voluntarii au lucrat la zugrăvirea camerelor, la montarea streşinii, izolarea pardoselii şi montarea parchetului. Munca lor va fi încoronată joi când va avea loc festivitatea de inaugurare a locuinţei în cadrul căreia beneficiarii vor primi cheile noii locuinţe.
SURSA: www.habitatbeius.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu