Blog neoficial al municipiului Beius, Bihor, revista presei locale, pareri, opinii, stiri, comentarii, nemultumiri, noutati, povesti,barfe, tot ce misca din Beius,Stei,Vascau,Nucet,Budureasa,Rabagani,Pocola,Uileac de Beius,Finis,Tarcaia,Lunca,Campani,Remetea,Rosia,Padis,Stana de Vale,Boga,Pietroasa,Chiscau,Rieni,Lazuri de Beius,Sudrigiu,Draganesti.
vineri, 9 aprilie 2010
Baita/Stei:Promisiuni (telefonice) pentru mineri
Autori: Gabriel MATICA, Ionel POPA
Peste o sută de angajaţi de la S.C. Mineral Mining au avut ieri, la Ştei, o întrevedere cu reprezentanţii conducerii exploatării miniere de la Băiţa. În urma întâlnirii, susţine liderul de sindicat Alexandru Iştoc, s-a reuşit contactarea telefonică a administratorului firmei, Per Goran Carlsson, care le-a promis că până la finele săptămânii viitoare îşi vor încasa atât banii pe luna februarie, cât şi pe martie, lună în care sunt trecuţi în şomaj tehnic.
Conform liderului de sindicat, minerii sunt într-o situaţie disperată nemaiavând bani pentru hrana copiilor şi pentru plata cheltuielilor lunare, după ce nu şi-au mai văzut salariile din 26 februarie a.c., când li s-au achitat restanţele financiare pe lunile decembrie şi ianuarie. "Dacă nu reuşeam să luăm legătura cu administratorul suedez al firmei, care ne-a promis azi (n.r. - ieri) că ne va plăti cel târziu până vineri drepturile băneşti, minerii erau hotărâţi să urce la exploatarea minieră de la Băiţa şi să intre din nou în greva foamei. Oricum, este ultima amânare pe care o mai acceptăm. De lunea viitoare, adică din 19 aprilie, vom redeschide conflictul de muncă, dacă nu ne vom primi banii. Va intra în grevă şi personalul din cadrul serviciului tehnic, care asigură întreţinerea exploatării miniere", a precizat Iştoc. Cu toate că administratorul suedez al firmei a dat asigurări că este într-un stadiu avansat de negociere cu câţiva investitori şi că cel mai probabil în termen de cel mult zece zile vor semna contractul cu aceştia, angajaţii firmei sunt încă sceptici în privinţa reluării activităţii firmei. "Nu ştim ce vor să facă pe mai departe cu această exploatare minieră. Din câte se pare, nu vor să renunţe la ea, altfel nu s-ar mai implica în găsirea unor soluţii pentru reluarea activităţii. Probabil ar fi închis-o de atâta timp. Noi ne dorim foarte mult să reluăm activitatea. Este locul nostru de muncă de unde ne câştigăm existenţa", a mai specificat Iştoc.
De partea cealaltă, directorul S.C. Mineral Mining, Dorel Jude, este încrezător că situaţia se va rezolva cât mai repede, astfel încât angajaţii firmei şi familiile lor să aibă cât mai puţin de suferit, mai ales că, în urma ultimelor discuţii avute cu administratorul suedez, acesta a lăsat să se înţeleagă că situaţia se va rezolva în cel mai scurt timp.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu