joi, 22 aprilie 2010

Beius:Trofeul Biblioteca a ajuns in municipiu

Moment festiv, ieri, la Biblioteca Judeţeană "Gheorghe Şincai", din Oradea, cu ocazia decernării Trofeului Biblioteca pentru cea mai bună bibliotecă publică din Bihor în anul 2009. Acesta a revenit Bibliotecii municipale "Constantin Pavel" Beiuş, reprezentată ieri de bibliotecarele Ionela Gavruţa şi Lavinia Cadar. Evenimentul a făcut parte din cadrul manifestărilor dedicate Săptămânii Naţionale a Bibliotecilor.



Cele două bibliotecare din Beiuş, Ionela Gavruţa şi Lavinia Cadar, ne-au spus că trofeul obţinut reprezintă un imbold de a continua bătălia începută, singura lor dorinţă fiind însă aceea de a avea un spaţiu adecvat în care să-şi desfăşoare activitatea. "Ne dorim foarte mult un spaţiu corespunzător pentru biblioteca noastră. De asemenea, o sală de lectură ne-ar fi extrem de necesară, mai ales că am primit patru calculatoare în cadrul programului Biblionet, iar copiii care vin trebuie să stea în picioare pentru că sunt foarte mulţi", ne-au mărturisit acestea. Potrivit Deliei Pantea, 12 biblioteci publice din Bihor au întrunit criteriile pentru alegerea celor mai bune biblioteci publice din Bihor. Între acestea, se numără cele din: Beiuş, Mădăras, Şimian, Salonta, Dobreşti, Săcueni, Căpâlna, Sântandrei, Valea lui Mihai, Chişlaz şi Borş. Pe lângă marele premiu au fost acordate şi trei diplome de merit, care au ajuns la Biblioteca comunală din Căpâlna, Biblioteca orăşenească Săcueni şi Biblioteca comunală Mădăras. Din juriu a făcut parte o comisie formată din trei bibliotecare cu vechime - Voichiţa Csornai, Mariana Barna şi Viorica Moisi, alături de doamnele directoare Ligia Mirişan şi Tavaszi Hajnal. Trebuie spus că, începând din 2007, Biblioteca Judeţeană a acordat, în fiecare an, Trofeul Biblioteca, dar şi diplome de merit pentru cei care s-au implicat în mod deosebit în viaţa comunităţii.



Manifestările dedicate Săptămânii Naţionale a Bibliotecilor se vor încheia astăzi, 23 aprilie, cu o serie de activităţi de promovare a cărţii şi lecturii, această zi fiind specială pentru bibliotecari, întrucât se sărbătoreşte şi Ziua Bibliotecarului din România.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu