vineri, 7 mai 2010

Beius: LEONI ARAD a preluat oficial AEES POWER SYSTEMS BEIUS



sediul LEONI WIRING SYSTEMS SRL din zona industriala a Aradului, una din cele mai importante companii a judetului ARAD

-Unul dintre cei mai importanti producatori de cablaje auto Leoni(Germania) a preluat fabrica de harnasamente AEES(fosta Alcoa Fujikura)din municipiul bihorean Beius

Producatorul german de cabluri auto Leoni a preluat fabrica de harnasamente auto de la Beius, judetul Bihor, a companiei americano-japoneze Alcoa Fujikura, urmand sa pastreze toti cei 375 de angajati ai unitatii. "Am discutat cu reprezentantii Leoni, iar investitia companiei va presupune si o serie de mici proiecte comune. Nu stim la cat se ridica valoarea tranzactiei, dar cert este ca productia nu a incetat", a declarat primarul localitatii Beius, Adrian Domocos. Potrivit Leoni, decizia de achizitie a unitatii de la Beius vine in urma semnarii unui nou contract de furnizare de cabluri pentru vehicule comerciale.
"Investitia de la Beius va aduce companiei venituri suplimentare de mai multe milioane de euro pe an", se arata intr-un comunicat al producatorului de cabluri auto. Valoarea tranzactiei nu a fost comunicata de niciuna dintre partile implicate. "Aceasta tranzactie este un rezultat al procesului de consolidare in industria furnizorilor de automobile", a declarat, in comunicat, Uwe Lamann, membru al comitetului executiv din Divizia de Sisteme de Cablare Leoni. Leoni mai detine trei fabrici in Romania, la Mioveni, Bistrita si Arad. In ianuarie 2009, compania a oprit productia fabricii din Mioveni, care avea la momentul respectiv 230 de angajati.
SURSA:
Ziarul financiar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu