sâmbătă, 1 mai 2010

FC BIHOR: Steianul Cristian LUCA, golgheterul pe care echipa il pierduse pentru FC SOPRON(ex.camioana a maghiarilor)


Cristian LUCA, om de baza la Minerul Stei, cand aceasta din urma dirija cine intra in B.

CR.LUCA pe vremea cand juca la Stei.

Nascut si crescut in STEI, CRISTI LUCA(frate cu PAUL LUCA de la CF BIHORUL BEIUS)
este unul din cei mai buni fotbalisti pe care Steiul ia dat "sportului rege".
A crescut si s-a format la MINERUL STEI(actualmente echipa care s-a desfiintat).

De câte ori a jucat contra Bihorului, a plecat neînvins de pe teren. La 37 de ani, Cristi Luca, unul dintre cei mai experimentati atacanti din esalonul secund, e dorit de FC Bihor.

Originar din Stei, Cristian Luca este un nume arhicunoscut iubitorilor de fotbal din Bihor, si nu numai. Consacrat pe postul de vârf de atac Cristian Luca (37 de ani) este la un pas de a semna cu FC Bihor. Desi a împlinit la 1 februarie 37 de ani, vârful de atac Cristian Luca este tinta conducerii clubului oradean, dar se loveste de Adunarea Generala a Asociatilor (AGA) care nu agreeaza legitimarea unor fotbalisti pe perioade scurte de timp. Luca ar putea ajunge la FC Bihor pâna în vara acestui an, însa perioada prea scurta este cea care le da de gândit reprezentantilor actionarilor.

Cristian Luca este unul dintre cei mai experimentati jucatori din întreg esalonul secund. Atacatul are în palmares o promovare, cu CF Liberty, în 2006, în prima liga, sezon în care a fost si golgheter al seriei si al întregii Divizii B, cu 15 reusite. În ultima perioada, Cristi Luca a fost curtat de cei de la National Sebis pentru un transfer, alaturi de fratele sau, Paul Luca. În cele din urma niciunul dintre fratii Luca nu a ajuns la gruparea aradeana. „Luca este în vizorul nostru pentru a ne ajuta cu experienta lui însa problema e reprezentata de durata mica de timp pe care poate fi încheiat contractul, chiar daca, în opinia mea, vârsta nu este cronologica, ci biologica. Am mai vazut noi în era moderna a fotbalului jucatori de peste 40 de ani care au câstigat Campionatul European sau Liga Campionilor, însa decizia în cazul lui Cristi o poate lua doar AGA”, a declarat Vova Tamas, director sportiv al clubului oradean.

Golgheter

În ultimul sezon, Cristi Luca a evoluat la ACU Arad, unde a preluat banderola de capitan si a jucat în meciul de trista amintire ACU – FC Bihor, partida care s-a lasat cu dosare penale si arestari. A plecat de la ACU imediat dupa acel meci, având în palmares locul secund în ierarhia golgheterilor cu 16 goluri, cu doua mai putine decât Gheju de la Tg. Mures. Din postura de marcator pur sânge si posesor al unui excelent joc de cap, Luca a fost transferat în august 2009 de FCM Tg. Mures. Golgheter la Liberty sau ACU Arad, Luca nu a mai avut acelasi randament si la Târgu Mures, unde a fost utilizat destul de putin de antrenorul Cosmin Bodea. În tur a bifat 12 partide, evoluând 591 de minute, si a marcat doar un gol, chiar în poarta celor de la FC Bihor (3-1), echipa împotriva careia si-a facut un obicei de a înscrie de fiecare data când o întâlneste! Luni a avut loc prima runda de discutii între jucator, conducerea FC Bihor si AGA FC Bihor pentru un contract între Luca si FC Bihor pâna la finele actualei stagiuni de campionat.

Vrea acasa

Jucator cu o vasta experienta, trecut de la Minerul Stei pâna la UTA, Liberty sau FC Sopron(detinatoarea de-atunci a Cupei Ungariei),GAZ METAN Medias, ASA TG.Mures , Luca vrea sa ajunga la FC Bihor. „Am înteles ca vârsta ar fi o problema, dar ma simt ca la 20 de ani. Apoi, ca vreau contract pâna în vara, când eu vreau sa joc la Oradea pâna ma las de fotbal. Stiu ca antrenorul Dan Dobai ma doreste la echipa, am mai lucrat împreuna, cu rezultate excelente, stiu ca vreau sa fiu acasa cu familia mea si am acceptat toate conditiile puse de conducatorii oradeni, de la salariu pâna la prime. Absolut tot, orice, numai sa vin acasa”, a declarat Cristian Luca pentru „Ghimpele de Bihor“. Cristi este stabilit în Oradea împreuna cu sotia sa si cu fiica lor în vârsta de opt ani. Cum fotbalul românesc nu are un ritm de joc care sa puna probleme fizice majore celor trecuti de prima tinerete, acestia profita pentru a-si pune în evidenta experienta, plasamentul ori calitatile tehnice, iar Luca exact asta face, fara a dramui un gram de efort. Mai pe scurt: randament maxim cu investitie minima într-o situatie de criza evidenta. (Victor Mihalcea)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu