joi, 14 octombrie 2010

Beiuş - Parcările revin la Primărie!

Sursa:www.crisana.ro


Concesionarea parcărilor din Beiuş către S.C. Parking Tehnic S.R.L. Oradea, începând cu 1 noiembrie 2007, a fost una dintre măsurile luate spre finalul legislaturii trecute şi vehement contestate de beiuşeni, deşi administraţia locală de atunci o prezenta ca benefică pentru urbe prin veniturile ce ar fi urmat să vină, din această activitate, la bugetul local.


Atunci, Primăria municipiului Beiuş îi anunţa pe conducătorii auto că a încheiat un contract de cesiune a activităţii de parcare cu firma orădeană Parking Tehnic SRL şi că, prin urmare, a introdus sistemul parcării cu plată pe următoarele artere de circulaţie: Calea Bihorului, Piaţa Samuil Vulcan, Ioan Ciordaş, Română şi, parţial, pe Burgundia Mare, Horea, 22 Decembrie, Nicolae Bolcaş, Vasile Lucaciu şi Garofiţei. După puţin timp, în contextul schimbării echipei de conducere de la nivelul Primăriei, între autorităţile locale şi firma Parking Tehnic a izbucnit un conflict, acesta pornind de la neînţelegerile asupra numărului de locuri de parcare exploatate. Prin contractul de concesiune, firma ar fi trebuit să primească 731 de locuri de parcare, însă reprezentanţii acesteia recunosc doar vreo 400, chiar dacă în şedinţa Consiliului Local în care s-a luat decizia rezilierii contractului a fost prezentat un document cu semnătura conducerii SC Parking Tehnic SRL şi a consilierului juridic al acesteia, Petru Boroş, prin care concesionarul recunoaşte existenţa a peste 600 locuri de parcare. Primarul Adrian Domocoş anunţa decizia justiţiei de suspendare a contractului privind concesionarea parcărilor din Beiuş şi de punere a sechestrului asiguratoriu pe aparatele de taxat ale firmei menţionate, iar la 25 februarie 2010, gardienii publici au sigilat aparatele de taxat ale firmei Parking Tehnic, cea care gestiona parcările urbei. Totodată, Domocoş preciza că, până la pronunţarea instanţei, şoferii nu mai trebuie să plătească parcarea. Într-un interviu acordat în cursul zilei de joi, 7 octombrie, Adrian Domocoş a declarat că Primăria a câştigat procesul cu Parking Tehnic, firma care a concesionat parcările din urbe şi că aşteaptă încuviinţarea instanţei pentru începerea executării silite asupra bunurilor firmei menţionate. Cu toate acestea, primarul Domocoş speră să ajungă la o soluţionare pe cale amiabilă a problemei, prin preluarea aparaturii de taxat de către Primărie, măsura executării silite urmând să continue pentru diferenţa de sumă.

Cât priveşte gestionarea viitoare a parcărilor din oraş, interlocutorul nostru a făcut câteva precizări utile: beiuşenii vor primi, contra unei sume modice, vignete, care le vor permite accesul în toate parcările de pe raza oraşului, în timp ce şoferii veniţi din alte localităţi vor utiliza aparatele de taxat. Cei care vor încerca să se sustragă de la plata parcării vor plăti amenzi usturătoare, asta pentru că edilii beiuşeni văd în gestionarea parcărilor o sursă pentru întreţinerea celor existente şi pentru amenajarea altora, inclusiv în cartierele de blocuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu