marți, 5 octombrie 2010

Delani: Fotbal dupa nunta- Selecţionata Căbeşti-Josani - Selecţionata Presei Bihorene 13-13 (7-6)

Baza sportivă de la Delani a găzduit, luni seara, un atractiv meci de fotbalorganizat de "argintul viu" de pe Valea Roşiei, Ionel Goina, între selecţionata Căbeşti-Josani şi cea a Presei Bihorene.Şi această acţiune a făcut parte din binecunoscutul program de promovare a mişcării sportive "Fă sport, indiferent de vârstă".



Dincolo de ideea de mişcare, întâlnirea a mai avut o conotaţie specială, pentru că, înainte cu o zi, Ionel Goina şi-a celebrat căsătoria cu aleasa inimii sale, Liana. Înaintea primului fluier al arbitrului Vasile Sin, preşedintele AJF Bihor, Valer Vancea, i-a oferit proaspătului însurăţel un cadou menit să simbolizeze pasiunea sa pentru sportul rege: o minge cu semnăturile coechipierilor din presă şi ale invitaţilor, preşedintele AJF Bihor, Valer Vancea, şi directorul Comisiei de competiţii, Ioan Suciu.

Selecţionata Presei Bihorene s-a prezentat la această partidă la "patru ace", datorită beiuşeanului Adrian Bârz, patronul Clubului Tornado, şi a cunoscutului om de fotbal din Ştei, Iulian Balaj, care au oferit echipei presarilor un set de echipament de joc, care le-ar face cu ochiul şi jucătorilor din competiţiile oficiale.

La un asemenea eveniment şi invitaţii au fost pe măsură, lovitura de începere fiind dată de cunoscutul interpret Ghiţă Munteanu.

Meciul a debutat cu o fază electrizantă în care Iulian Balaj (fost jucător în Divizia A) a scuturat plasa cu o execuţie de mare fineţe, însă imediat Ionel Goina, golgeterul partidei, cu cinci reuşite, a restabilit egalitatea. Prima repriză s-a încheiat cu un avantaj minim al gazdelor (7-6), care după pauză şi-au luat revanşa, "dispecer" fiind Iulian Balaj, iar Ionuţ Cerghiş (3 goluri) făcând mult "deranj" în defensiva presei. Horia Buz a dat startul reuniunii oaspeţilor, marcând două goluri fulgerătoare, "iniţiat" fiind de Ionel Popa, însă acest atacant imprevizibil a ratat din poziţii clare de gol, marcând însă de două ori din poziţii extrem de dificile. Şi, totuşi, după o spectaculoasă cursă de urmărire, Ionel Goina a marcat ultimul gol al meciului, presarii obţinând in extremis o remiză norocoasă.

Şi cum egalitatea a persistat în timpul regulamentar de joc, a urmat, inevitabil, repriza a treia, la Josani, la socrii proaspătului mire, unde atmosfera s-a încins, iar invitaţii s-au distrat de minune. Surprinzătoare, absenţa din motive necunoscute a decanului de vârstă al presarilor, Viorel Codreanu, maestru de ceremonii, amator de glume bune şi cântăreţ de ocazie.







Căbeşti-Josani: Claudiu Borza - Ionuţ Gergheş (3 goluri), Silviu Cornea, Gheorghe Rada (2), Vasile Paşcondea (1), Valentin Burescu (2), Ionel Fărcanea, Iulian Balaj (2), Petru Brădău (2), Raul Vasc, Silviu Pirtea (1). Selecţioneri: Vasile "Ursulea" Bejan şi Nicolae "Gogu" Uşvat.

Presa: Peti Boros - Mihai Zamfir (1), Daniel Man (1), Dan Olteanu (1), Horia Buz (2), Lucian Popa (1), Ionel Goina (5), Ionel Popa (2). Selecţioner: Ioan Suciu, alias "Jackie Ionescu". Supervizor FRF: Valer Vancea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu