joi, 17 iunie 2010

Beiuş:Angajaţii Europharm Distribuţie fac voluntariat alături de Habitat pentru Umanitate





Cei 24 de angajaţi ai Europharm Distribuţie, unul dintre principalii distribuitori de medicamente din România, au ajuns la Beiuş miercuri seară, iar timp de două zile ei vor pune mâna pe lopeţi, pe roabe şi pe bidinea şi vor munci, voluntar, pe şantierul Habitat pentru Umanitate din Beiuş.

Joi, voluntarii vor turna placa la fundaţia casei pentru familia Gabor din Beiuş. În prezent, cei cinci membri ai familiei locuiesc într-o încăpere de nici 15 metri pătraţi.

"După ce săptămâna trecută am lucrat alături de un grup de americani cu care n-am putut comunica decât prin semne, că eu nu ştiu engleză, acum abia aştept să lucrez împreună cu românii, ca să le pot spune tot ce simt şi să le transmit şi lor din bucuria mea!", spune Janos Gabor, beneficiarul locuinţei.

Vineri, aceeaşi muncitori vor zugrăvi interiorul unui centru de zi pentru copii din satul Ioaniş, unde Habitat ajută la finalizarea construcţiei, în baza unui parteneriat cu fundaţia Căminul Francesco, fundaţie ce îngrijeşte copiii proveniţi din familii defavorizate.

Parteneriatul dintre Europharm Distribuţie şi Habitat for Humanity România a fost încheiat la nivel naţional pe perioada iunie 2009 - noiembrie 2010, iar sub sloganul "Construim împreună pentru o viaţă sănătoasă", 150 de voluntari ai Europharm au efectuat până în prezent peste 2000 de ore de voluntariat la construcţia locuinţelor pentru familii defavorizate din ţară. Până la finalul anului toţi angajaţii Europharm Distribuţie vor contribui pe şantierele Habitat cu aproximativ 6.000 de ore de muncă voluntară. În plus, compania va acoperi costurile de construcţie pentru mai multe case ce vor fi ridicate până la toamnă.

Beneficiarii Habitat sunt familii harnice, muncitoare, dar care din cauza stării lor materiale mai precare, nu au acces la o altă modalitate de a beneficia de o locuinţă decentă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu