duminică, 27 iunie 2010

Beius:După 25 de ani, şi-au dat mâna pentru a construi o casă impreuna



Adrian DOMOCOS, primarul municipiului Beius


Peste 20 dintre absolvenţii promoţiei 1985 ai liceului Samuil Vulcan din Beiuş, alături de profesorii lor, au decis ca la întâlnirea de 25 de ani, să sărbătorească într-un mod aparte.

Astfel vineri, de la ora 9, toţi şi-au pus hainele de lucru şi au muncit pe şantierul asociaţiei Habitat pentru Umanitate Beiuş, unde au preparat beton, au turnat trotuarele la o locuinţă şi au legat fier pentru casele ce vor fi construite la toamnă în cadrul proiectului Big Build 2, nou lansat de Habitat.

"A fost o experienţă foarte bună şi o iniţiativă lăudabilă. Iar rezultatul este că din toamnă, odată cu începerea noului an şcolar, noi cei de la Colegiul Naţional Samuil Vulcan, vom ajuta cu o locuinţă cel puţin o familie nevoiaşă în fiecare an", a promis Traian Stanciu, directorul unităţii de învăţământ.

Pe lângă faptul că au muncit pentru casa familiei Gabor, absolvenţii Colegiului Naţional Samuil Vulcan au acordat şi trei burse de câte 1.200 de lei unor elevi merituoşi din aceeaşi şcoală. "Mulţi dintre ei au revenit la Beiuş din toate colţurile ţării şi din străinătate pentru a participa la acest eveniment", se arată într-un comunicat din partea Habitat.

Cot la cot cu foştii absolvenţi au lucrat şi primarul Beiuşului, Adrian Domocoş, dar şi senatorul Cornel Popa, preşedintele PNL Bihor, care au participat, în cadrul aceluiaşi eveniment, la lansarea celei de-a doua ediţii a Big Build. Proiectul constă în construirea a 12 locuinţe în numai 5 zile, cu ajutorul a peste 200 de voluntari şi se va desfăşura la începutul lunii octombrie, cu ocazia Zilei Mondiale a Locuirii declarată de ONU. "Chiar dacă n-au venit pregătiţi pentru muncă cei doi demnitari nici n-au fugit de ea şi, în ciuda faptului că şi-au murdărit hainele, au făcut haz de necaz şi şi-au continuat treaba", se mai arată în comunicat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu