duminică, 13 iunie 2010

Petrileni/Rieni: Vasile BLAGA ,,NU A UITAT" de unde a plecat!


44 milioane euro prin CNI(COMPANIA NATIONALA DE INVESTITII)
sursa:www.tolo.ro
De la inceputul anului 2010 si pana azi, CNI a atribuit lucrari de 43,8 de milioane de euro pentru 69 de sali de sport.
Scandalul iscat recent pe tema atribuirii contractelor de finantare pentru construirea unor noi sali de sport are cateva motive la baza. Unul ar fi ca majoritatea finantarilor aprobate merg catre primariile conduse de oamenii PDL. Apoi, firmele executante ale lucrarilor, sustin unele voci, ar fi ale unor persoane extrem de apropiate PDL si se platesc astfel multe datorii din campania electorala. Cireasa de pe tort este criza economica ce bantuie anul acesta Romania la greu, iar aceste investitii nu sunt de maxima urgenta, in conditiile in care se reduc salariile bugetarilor, pensiile si indemnizatiile mamelor pentru cresterea copiilor.
Guvernul, scrie Tolontan, a hotarat ca Elena Udrea sa stabileasca lista localitatilor unde se construiesc salile, iar modul in care a fost intocmita aceasta a facut insa ca accesul sa devina profund inegal. Este vorba de coloratura politica a primarilor care se afla la carma acestor comune, numarul primariilor democrat-liberale surclasand fara discutie pe cele liberale, pesediste sau ale UDMR. „Un copil dintr-o localitate cu primar PNL are de 15 ori mai putine sanse sa aiba acces la o sala de sport decat un copil cu primar PD-L!”, spune Tolontan.
Mai putin luat in seama a fost insa numarul foarte mic al locuitori din comunelor care au primit aceste aprobari de finantare a constructiei salilor de sport. Raportat la acest numar mic, se poate deduce si numarul populatiei scolare existent in acele localitati, pentru care sunt destinate aceste sali de sport.
Mai mult decat atat, in unele cazuri, locul de construire a salii de sport este foarte clar specificat si dam trei exemple in acest sens – localitatea Rachitele (comuna Margau, judetul Cluj), satul natal al premierului Boc, satul Petrileni, apartinator de comuna Rieni, judetul Bihor, localitatea natala a ministrului de Interne Vasile Blaga, si satul Ianosda, tot din judetul Bihor, localitate care apartine de comuna Madaras.

Ca si BOC, BLAGA face in sfarsit ceva(in)util pentru consatenii lui, o sala de sport.
Fara nici un fel de utilitate.La o simpla analiza sala de sport este construita fara nici un fel de logica, ea este in afara satului Petrileni, nici macar in sat, dar sa mai vorbim de faptul ca nu este in centrul de comuna Rieni, la Scoala Generala.
Mai mult de constructie se ocupa chiar firma prefectului GHILEA, incredibil dar adevarat cum decurg lucrurile in tara asta inca, cu aceasta guvernare portocalie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu